Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо подаде оставка заради сексскандалите, в

...
Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо подаде оставка заради сексскандалите, в
Коментари Харесай

Губернаторът на щата Ню Йорк подаде оставка заради сексскандал

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо подаде оставка поради сексскандалите, в които през последната близо година беше забъркано неговото име. Куомо бе изправен пред процедура по импийчмънт, а президентът Джо Байдън към този момент го прикани да се отдръпна.

По-рано помощникът на губернатора - Мелиса ДеРоса, към този момент подаде оставка. Нейното има попада в отчета на основния прокурор на Ню Йорк, оповестен на 3 август, съгласно който Куомо е  тормозил полово 11 дами. Обект на похищенията са били сегашни и някогашни държавни служителки, както и дами отвън държавното ръководство.

Самият Куомо отхвърли изнесеното в отчета с думите, че  " обстоятелствата са доста разнообразни от показаните ". Въпреки това той призна, че бързо съкратява дистанцията с хората, само че не желае това да се схваща превратно.

Първите обвинявания против Андрю Куомо пристигнаха през февруари - от служителката от екипа му Линдзи Бойлън и от неговата някогашна асистентка Шарлот Бенет. Дни по-късно трета жена съобщи, че губернаторът си е разрешил недопустимо държание. Впоследствие абсурдът се разрасна, а единствено месез по-късно сигналите за полово нападателно държание на Куомо набъбнаха до 9.

Демократът Куомо е губернатор на 4-ия по население щат на Съединени американски щати от 2011 година Той беше измежду най-влиятелните фигури в демократичестата партия и евентуален претендент за президент.

Лейтенант губернаторът Кати Хочул, демократ от западната част на Ню Йорк, ще поеме ръководството до края на мандата на Куомо през декември 2022 година, както е посочено в конституцията на щата. Тя е първата жена, която заема поста.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР